13/2/12

Ανάπτυξη θέματος σελίδας 85

Είστε πολίτες μιας Ευρώπης που σταδιακά ενοποιείται. Τι περισσότερο ελπίζετε και τι κυρίως φοβάστε από την προοπτική αυτή;

  Η συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ήδη πραγματικότητα. Όμως απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν, ώστε η Ευρώπη να ανταποκρίνεται στα οράματα των Ευρωπαίων πολιτών.
Όραμα δικό μου, όπως και άλλων Ευρωπαίων πολιτών ,είναι να διαμορφωθεί μια Ευρώπη στην οποία όλοι οι λαοί θα ζουν ειρηνικά σαν μια οικογένεια,  θα συνεργάζονται και θα είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους, με στόχο την ευημερία όλων. Ελπίζω να ζήσουμε σε μια Ευρώπη με ελευθερία, με δικαιοσύνη, με δημοκρατία, όπου όλοι οι νέοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στη δουλειά χωρίς διακρίσεις. Επίσης κάλο θα ήταν οι επιλογές και οι δραστηριότητες των πολιτικών και των ηγεμόνων της Ευρώπης να είναι βασισμένες στις παραδοσιακές πνευματικές και πολιτικές αξίες της Ευρώπης, προσαρμοσμένες στις σύγχρονες συνθήκες. Κύριες πολιτικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει, να είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος , και η διάδοση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε έθνους ξεχωριστά και της Ευρώπης γενικότερα.
  Φυσικά, πότε δεν θα ήθελα στην Ευρώπη να επικρατήσουν ανταγωνιστικές τάσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη και, ακόμα χειρότερα τάσεις ηγεμονισμού των ισχυρών κρατών και εκμετάλλευση των μικρών κρατών από αυτά. Ακόμα φοβάμαι πως η ιδέα να επικρατήσουν στις ευρωπαϊκές κοινωνίες οικονομικές αντιλήψεις, όπου τα πάντα θα κινούνται γύρω από το κέρδος και όπου θα κυριαρχεί η θέληση του οικονομικά ισχυρού είναι καταστροφική αφού αυτό θα προκαλέσει έντονες κοινωνικές ανισότητες.
   Χρέος, λοιπόν, όλων μας είναι να αγωνιστούμε , ώστε να επικρατήσουν οι δυνάμεις της προόδου και της δημοκρατίας ώστε να είναι αίσιο το μέλλον της Ευρώπης.
                                                                                                                                Της μαθήτριας Θ. Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: