30/10/12

Διαφημιστικό - ενημερωτικό έντυπο

Σε ένα αρχείο word ή powerpoint δημιουργήστε ένα διαφημιστικό ή ενημερωτικό έντυπο για τη χώρα μας ή για μία περιοχή της Ελλάδας που επισκεφτήκατε και σας εντυπωσίασε. Το υλικό που θα συγκεντρώσετε μπορεί να αφορά το φυσικό τοπίο, τα μνημεία, την ιστορία, τις παραδόσεις, την κουζίνα της περιοχής και ό,τι άλλο κρίνετε εσείς αναγκαίο να αναφερθεί.

Εργασία της μαθήτριας Αθηνάς Τσιάντσιου
Εργασία της μαθήτριας Δέσποινας Σταμπουλή
Εργασία του μαθητή Γιώργου Χαλάτση
Εργασία των μαθητών Δημήτρη Πετρά, Στέφανου Πατσίκα, Ευθύμη Σαγρή
Εργασία του μαθητή Νίκου Τσιακίρη
Εργασία της μαθήτριας Κατερίνας Τενεδιού
Εργασία του μαθητή Θανάση Πάτσου
Εργασία της μαθήτριας Λυδίας Σαγρή

29/10/12

Δημιουργία κολάζ για την Ελλάδα

Χρησιμοποιείστε το πρόγραμμα shapecollage (αφού πρώτα το κατεβάσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας), για να δημιουργήσετε ένα κολάζ, στο οποίο θα αναπαριστάται η δική σας ιδέα/αντίληψη για το τι είναι Ελλάδα.


Του μαθητή Χρήστου Τσιάκαλου


                                               Του μαθητή Αντώνη Χατζηφωτιάδη

                                                  Του μαθητή Αντώνη Τούφα

Της μαθήτριας Ειρήνης Χειμαριού

Της μαθήτριας Ιωάννας Τάντση

Της μαθήτριας Αναστασίας Συμεωνίδου

Ενημερωτικό κείμενο για την Ελλάδα

Με δεδομένο ότι το σχολείο μας είναι ενταγμένο σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των μαθητών ευρωπαϊκών σχολείων και ότι στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές ενός ευρωπαϊκού σχολείου πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας, να γράψετε ένα κείμενο για την Ελλάδα, για να ενημερώσετε τους ευρωπαίους συμμαθητές σας. Το κείμενο αυτό μπορεί να έχει τη μορφή ενός αρχείου ppt και να περιλαμβάνει στοιχεία όπως η γεωμορφολογία του εδάφους, το κλίμα της χώρας μας, τα αρχαία μνημεία και ό,τι άλλο θεωρείτε εσείς σημαντικό.


Αγαπητοί συμμαθητές,

   Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από το πρόγραμμα ανταλλαγής στο οποίο συμμετέχουμε θα έχουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε την πατρίδα μας και εσείς από την πλευρά σας να μάθετε περισσότερα για αυτήν. Η Ελλάδα είναι ομολογουμένως, μία από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν λοιπόν διάφοροι παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στην ραγδαία αύξηση του κύματος τουριστών προς την χώρα μας.
   Αρχικά, είναι γνωστό ότι η Ελλάδα κατέχει μία εξέχουσα γεωγραφική θέση. Βρίσκεται  στο νότιο άκρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου ενώ παράλληλα αποτελεί σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης-Ασίας και Ευρώπης-Αφρικής. Η γεωγραφική αυτή θέση άλλωστε έχει οδηγήσει πολλούς λαούς στο παρελθόν να θελήσουν να την κατακτήσουν. Η μορφολογία της Ελλάδας που συνδυάζει δαντελωτές παραλίες και απότομα βουνά είναι τέτοια, έτσι ώστε να μένει ικανοποιημένος ακόμα και ο πιο απαιτητικός τουρίστας. Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το κλίμα της Ελλάδας, το εύκρατο μεσογειακό, με τα ξηρά καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες. Έτσι αυτοί που ενδιαφέρονται για μαζικό τουρισμό το καλοκαίρι μπορούν να επισκεφτούν ένα ελληνικό νησί, να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά και το βράδυ να περάσουν μια ήσυχη βραδιά υπό τους ήχους της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής στα γραφικά ταβερνάκια ή να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί στα σύγχρονα κέντρα διασκέδασης. Το χειμώνα δε, τα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα περιμένουν να “αγκαλιάσουν” με ζεστασιά τους επισκέπτες και να τους προσφέρουν αξέχαστες στιγμές. Οι λάτρεις των extreme sports μπορούν να περάσουν μια μέρα γεμάτη αδρεναλίνη κάνοντας ράφτινγκ σε έναν ορμητικό ποταμό ή το χειμώνα μία ημέρα κάνοντας σκι. Επίσης ο αγροτουρισμός στις μέρες μας αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους υπόλοιπους σε ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό, όπου θα μάθουν να ζουν σαν μόνιμοι κάτοικοι.
   Η Ελλάδα όμως είναι γνωστή παγκοσμίως και για την πλούσια ιστορία της και τον εντυπωσιακό πολιτισμό της. Αρχαία ελληνικά αγάλματα και μνημεία πολιτισμού επιβεβαιώνουν περίτρανα τον μακραίωνο πολιτισμό της. Ο Παρθενώνας που είναι το σύμβολο της κλασικής εποχής μας εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα με το σχεδιασμό και τις λεπτομέρειές του. Η Ρωμαϊκή εποχή έχει αφήσει και αυτή το στίγμα της στην Ελλάδα με πλήθος μνημείων όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη ή η ρωμαϊκή αγορά και το Ηρώδειο στην Αθήνα. Οι Βυζαντινές εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, μνημεία της Βυζαντινής περιόδου, αποτελούν πόλο έλξης για αυτούς που ενδιαφέρονται για θρησκευτικό τουρισμό. Οι σύγχρονοι Έλληνες όμως, προσπαθούν και από τη μεριά τους να διατηρήσουν αυτά τα μνημεία και μάλιστα με τον τρόπο τους να τα κάνουν ακόμα πιο ελκυστικά δημιουργώντας πρωτότυπα μουσεία που κάνουν εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας όπως το νέο Μουσείο της Ακρόπολης αλλά ακόμη και το υπόγειο μουσείο της Βεργίνας.
   Είμαστε σίγουροι ότι θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι και από τους κάτοικους της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι οι άνθρωποί της. Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες διακρίνονται από αισιοδοξία και είναι πάντα χαμογελαστοί παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Έτσι όλοι θα σας αγκαλιάσουμε με θέρμη και θα σας κάνουμε να νιώσετε και εσείς Έλληνες, μέλη της οικογένειάς μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που είμαστε απόγονοι του ξένιου Δία.
   Συνοψίζοντας λοιπόν πιστεύουμε ότι η διαμονή σας εδώ θα σας μείνει αξέχαστη και θα μείνετε ευχαριστημένοι τόσο από όλα όσα έχει η χώρα μας να σας δείξει όσο και από τον τρόπο με τον οποίο οι ντόπιοι κάτοικοι θα σας προσεγγίσουν. Ελπίζουμε να έχετε και εσείς την ίδια άποψη.
Καλό ταξίδι και καλή διαμονή
Οι συμμαθητές σας!

28/10/12

Ελληνικός τουρισμός

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, αφού η συμβολή του στο ΑΕΠ της χώρα μας φτάνει κατά μέσο όρο το 15% (σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), να βρείτε υλικό για τα παρακάτω θέματα και να δημιουργήσετε ακτινωτά σχεδιαγράμματα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα https://bubbl.us/ (Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω θέματα).
 Α. Τα είδη του τουρισμού και τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε είδος.
 Β. Τα οφέλη της ανάπτυξης του τουρισμού για μία χώρα και τους πολίτες της.
 Γ. Οι αρνητικές συνέπειες της ανάπτυξης του τουρισμού.
Δ.  Τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, για να συνεχίσει ο τουρισμός να αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.

Εργασία των μαθητριών: Μάνου Εβίτας, Μπάτσαλα Αντιγόνης, Μπίλη Σοφίας


Εργασία της μαθήτριας Ευαγγελίας Μακρίδου